Blog

Eerste week van CampNaNo

03/07/2019

De eerste 7.000 woorden staan er! Ik zit er lekker in en ram de woorden eruit alsof het niets is. Tenminste, zo lijkt het. Ik moet toegeven dat ik het pittig vind om zo te schrijven. Bij elke alinea denk ik weer: 'That is not right, is it?' Ik denk de hele tijd: dat kan beter, dit moet anders, komt het goed over, etc. De neiging tot editten is zo groot! Ik moet bekennen dat ik één stuk heb herschreven omdat het slechter was dan mijn first draft (en dat is echt triest!). Maar ik ga nu niet meer dat soort geintjes uithalen, dat beloof ik! Hoewel ik het begin dus skip omdat ik geen idee heb hoe ik dat interessant kan houden, heb ik scene 2 zo goed als af. Ik ga dat tenminste vandaag nog afkrijgen, wellicht nog een duizend woordjes, heel misschien twee en dan is de scene af. En dat voelt goed! Ik kan dan door met de rest en dat word ook weer een feestje, misschien. Hopelijk. In ieder geval, ik ga lekker door tikken deze maand. Stiekem hoop ik de 50.000 woorden te halen aangezien ik niet veel doe in deze vakantie. Maar ik durf nog niet zo optimistisch te zijn.

Gelukkig zijn er genoeg motivaties te vinden dit jaar! Lekker op Discord met medeschrijvers schrijven. Word Wars en sprints doen. Heerlijk! Even 15 tot 30 minuten schrijven alsof je leven er vanaf hangt! Misschien nog een fifty headed hydra, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt bij mij (500 woorden in 5 minuten). Maar de challenge bestaat om te halen, ooit! 

In ieder geval, een goed verhaal van mij voor in deze nietszeggende blog. Ik hou je up to date, of ga naar de site (is te vinden bij projecten). Wish me luck!

CampNaNo Staat Voor De Deur

24/06/2019

CampNaNoWriMo staat voor de deur. Ik moet toegeven dat ik er niet heel goed op ben voorbereid. Maar ik wil daar wel verandering in brengen. Juli begint het, dus ik moet snel wat doen (al werkt deze hitte nu absoluut niet mee!). Ik heb een plan gemaakt en ik hoop daarvan een heel stuk te halen tijdens de maand. Ik ga gewoon met mijn blije hoofd verder met ‘Woestijnstrijders’. Je weet wel, dat boek dat er ‘ooit’ komt. Het boek bestaat uit twee delen en ik hoop dit jaar (misschien is dat voor mij wel erg optimistisch) in ieder geval deel 1 af te hebben. Dus dat word even aanpoten. Maar ik hoop dat als ik erover blijf bloggen, over de voortgang die ik maak, dat ik iets meer gemotiveerd blijf om te schrijven.

Momenteel bestaat het afmaken van deel 1 vooral uit herschrijven. Alle scene’s zijn er al wel, maar vraag maar niet hoe. De ene scene heb ik in noodvaart geschreven omdat ik er geen zin in had en de andere is weer veel te uitgebreid. Gelukkig geeft Scrivener de mogelijkheid om de scene’s naast elkaar te zette, dus ik kan gelijk de scene goed herschrijven zonder telkens van bestand te wisselen. Toch wel een feestje waard (voor een schrijfster). Het betekend echter wel dat ik zeker 20 scene’s nog moet herschrijven van ieder 5K woorden. Dat zijn flink wat woordjes, dat klopt ja, goed gerekend. Ik ga het denk ik ook niet redden in één maand om dat allemaal af te krijgen. Maar we zullen zien hoe ver ik kom.

Ondertussen denk ik ook na voor een totaal ander verhaal (mocht ik toch weer vastlopen in dit verhaal voor de 1000ste keer. Ik heb gister besloten dat het een boek gaat worden met allemaal shortstories. Het volgt een criminele bende en hun avonturen. Allemaal, uiteraard, in de wereld van Forod-Dor. Maar ik ga nu alleen nog verhaaltjes verzinnen en nog niet uitschrijven, dat is voor later, als ik ooit vastloop. Voor nu is het gewoon lekker fantaseren!