Bellen blazen

De start

Christien Luursema, geboren op vijf mei 1997, is van jongs af aan bezig geweest met verhalen schrijven. Eén van haar eerste boeken heet ‘Pad’ en ging over een (wandel)pad dat leefde. Het is geschreven op 14 december 2005. Na dat “wereldsucces” begon ze aan een serie over een appel en een peer. Zo rond die tijd wilde ze ook later schrijfster worden. Na een korte pauze van het schrijven, zo rond het einde van de basisschool tot begin middelbare school, besloot ze de draad weer op te pakken. Ze schreef twee verhalen (Nien en Geheim post). Toch bleken er tijdens de “verkoop” nog heel veel fouten in het verhaal te zitten. Dus Christien besloot het de keer erna goed aan te pakken.

De Legende van het Zwaard

Samen met een goede vriendin van school startte ze zo rond de tweede klas van het VMBO met het verhaal wat uiteindelijk ‘de Legende van het Zwaard’ zou worden. Ze pakte het deze keer heel anders aan. Ze werd kritischer op zichzelf en was niet meer zo snel tevreden met het resultaat. Pas in Havo 5 was het verhaal eindelijk af. In de tussentijd bestudeerde ze veel andere schrijvers om van hen te leren, zoals J.K. Rowling van de Harry Potter boeken, John Flanagan van de series Grijze jager en Broederband, Lynn Austin van ‘In wonderland’, J.R.R. Tolkien van ‘In de ban van de Ring’ en ‘De Hobbit’, C.S. Lewis van ‘De kronieken van Narnia’ en vele anderen.

IMG_9619

NaNoWriMo - 2014 winner

NaNoWriMo

Ook heeft ze ontdekt wat NaNoWriMo (National Novel Writing Month) is en ze doet daar aan mee sinds 2012, het jaar waarin de Legende van het Zwaard het meest gegroeid is.
Tegenwoordig houdt Christien zich veel bezig met vervolgdelen of geheel nieuwe boeken.